Ανατολική Σοφία

Σεξ, Τάντρα και Πρακτικές Ασκήσεις

Τάντρα, σεξ, βιβλίο

Στο νέο βιβλίο για την Τάντρα, η συγγραφέας και θεραπευτής Δέσποινα Παλαμάρη, παρατηρεί πως οι περισσότεροι σήμερα θεωρούμε τη σεξουαλικότητα μια «κακοήθη» δύναμη, που μειώνει τον άνθρωπο στο επίπεδο του ζώου και τον οδηγεί στα κατώτερα επίπεδα της ύπαρξης.

Όμως στην πραγματικότητα η σεξουαλική ενέργεια είναι το κλειδί που μας ανοίγει την πόρτα ανάμεσα στο πνεύμα και τον κόσμο της ύλης.

Οι μεγάλοι μύστες δεν θεωρούν τη σεξουαλική ενέργεια μια αρρωστημένη δύναμη αλλά κατανοούν το μυστικό της και γνωρίζουν πως αποτελεί το μοναδικό μέσο με το οποίο τα ανθρώπινα πλάσματα μπορούν να φτάσουν στον τελικό στόχο – τη Θεϊκότητα.

Όταν κάνεις έρωτα με μια γυναίκα…

Θυμήσου: Όταν κάνεις έρωτα με μια γυναίκα, ξέχνα πως είσαι άντρας. Όταν κάνεις έρωτα με έναν άντρα, ξέχνα πως είσαι γυναίκα. Άσε τα σύνορα να ανακατευτούν, να γίνουν ένα. Και όταν δεν υπάρχουν πια δύο άτομα, τότε δεν υπάρχει πόθος, δεν υπάρχει ένστικτο, δεν υπάρχει πάθος, αγάπη… Μόνο θεϊκότητα…

Καθαρισμός της Σεξουαλικής Ενέργειας

Στην κάθε ερωτική επαφή, ανεξαρτήτως αν υπάρχει αγάπη ή όχι, η ενέργεια του ενός συντρόφου αναμειγνύεται με την ενέργεια του άλλου. Στο βιβλίο της Δέσποινας Παλαμάρη για την Τάντρα μπορείς να βρεις ενεργειακές ασκήσεις καθαρισμού και αποφόρτισης, θεραπευτικές διαλογιστικές πρακτικές και τελετουργικά, ώστε χρησιμοποιώντας τα να κρατάς την ενέργειά σου καθαρή, απελευθερωμένη από τα αποτυπώματα του παρελθόντος, και να είσαι έτοιμος να προχωρήσεις με «καθαρότητα» στη ζωή σου, απολαμβάνοντας τον εαυτό σου.

Κάποιες ασκήσεις είναι απλές αλλά δεν μπορούν να φέρουν αποτοξίνωση σε βαθύ επίπεδο. Το περπάτημα στη φύση, το κολύμπι στη θάλασσα με πρόθεση καθαρισμού είναι καλοί τρόποι αποφόρτισης και ανανέωσης αλλά δεν είναι αρκετοί.

Μια άλλη πρακτική είναι το μπάνιο με νερό και αλάτι. Και συνιστάται όχι μόνο για να καθαρίσει κάποιος τη σεξουαλική του ενέργεια αλλά και για να αποφορτιστεί από τη μέρα του, τη δουλειά, τα μαθήματα ή τα σεμινάρια.

Ρίχνεις πάνω σου νερό, μετά αλάτι (χοντρό ή ψιλό δεν έχει σημασία), τρίβεις καλά το σώμα σου με το αλάτι ώστε να καθαριστεί ενεργειακά και ξεπλένεσαι πάλι με νερό. Σε αυτό το καθάρισμα, όπως και σε κάθε άλλον ενεργειακό καθαρισμό, είναι πολύ σημαντική η πρόθεση αλλά και το να ζητήσεις από το νερό να λειτουργήσει θεραπευτικά για σένα, να σε καθαρίσει σε βάθος… Έρευνες έχουν αποδείξει ότι το νερό όχι μόνο ακούει αλλά και μεταβάλλει τη δομή του ανάλογα με τους ήχους και τη δόνηση που αυτοί εκπέμπουν. Αν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο, θα αισθανθείς την ενέργειά σου πάλι φρέσκια και καθαρή.

Αρχαία Μυστικά Εξαγνισμού

Στο ίδιο πάντα βιβλίο για την Τάντρα, η συγγραφέας μας παρουσιάζει και μια πανάρχαια τεχνική ενεργειακού καθαρισμού που είναι το κάψιμο του φασκόμηλου μαζί με το λιβάνι. Το φασκόμηλο έχει ενεργειακά καθαρτικές ιδιότητες και είναι πολύ αποτελεσματικό. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις είτε για τον ενεργειακό καθαρισμό του χώρου σου είτε για τον καθαρισμό της αύρας σου. Βάζεις φασκόμηλο σε ένα θυμιατό, το ανάβεις και φέρνεις το θυμιατό μπροστά από κάθε σου τσάκρα. Με το δεξί σου χέρι σπρώχνεις τον καπνό τρεις φορές πάνω στο κάθε ενεργειακό σου κέντρο, έχοντας πάντα την πρόθεση καθαρισμού. Μετά, κρατώντας το στο δεξί σου χέρι, στρίβεις δεξιόστροφα (σύμφωνα με τη φορά των δεικτών του ρολογιού), καθαρίζοντας έτσι και το αιθερικό σου πεδίο.

Ένας άλλος πιο ενεργειακός και πιο βαθύς τρόπος καθαρισμού της σεξουαλικής ενέργειας είναι η σύνδεση με τα τσάκρα. Μπορείς να συντονιστείς με κάθε σου τσάκρα και να αρχίσεις να φαντάζεσαι ότι αναπνέεις μέσα από το καθένα ξεχωριστά, για όσο χρόνο χρειάζεται για να αποσυμφορηθεί η εγκλωβισμένη ενέργεια.

Μπορείς ακόμα να του δανείσεις και τη φωνή σου και να αρχίσεις να βγάζεις ήχους απελευθέρωσης από κάθε ενεργειακό σου κέντρο. Αυτοί οι ήχοι μπορεί να είναι μελωδικοί, μπορεί να είναι άγριοι, βαθείς, γρατζουνιστοί, ακόμα και τρομακτικοί. Είναι καλό να αφήσεις το σώμα σου ελεύθερο να εκφραστεί μέσα από τους ήχους, χωρίς να κρίνεις αν είναι όμορφοι ή άσχημοι, χωρίς να κρίνεις ποιο είναι καλό και ποιο κακό. Χρειάζεται το μυαλό σου να πάει πίσω και το σώμα σου να βγει μπροστά, ελεύθερο να εκφραστεί όπως θέλει για να πετύχει τη θεραπεία του. Όμως η πιο αποτελεσματική τεχνική είναι το ενεργειακό κόψιμο των λώρων…

 

 

Για περισσότερα, αναζήτησε το βιβλίο της Δέσποινας Παλαμάρη “ΤΑΝΤΡΑ: Πρακτική στην Ερωτική Αλχημεία”,

το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Δαιδάλεος.

Τάντρα, σεξ, βιβλίο

Τάντρα – Δέσποινα Παλαμάρη – Εκδόσεις Δαιδάλεος, 2021

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *