Φόρμα Επικοινωνίας

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  Το πρώτο βήμα στην έκδοση βιβλίου είναι φυσικά η εκτίμηση του Επαγγελματία Αναγνώστη. Ένας Επαγγελματίας Αναγνώστης όπως και ο προσωπικός Σύμβουλος Έκδοσης του βιβλίου θα κληθούν να διαβάσουν το έργο, να εντοπίσουν τις αδυναμίες του, αλλά και να ξεχωρίσουν τις καινοτομίες του. Σκοπός αυτής της εκτίμησης είναι να μπορούμε να βρούμε τον τρόπο ώστε ένα καλό βιβλίο να γίνει ακόμη καλύτερο για να κερδίζει τόσο την προσοχή του αναγνώστη στα βιβλιοπωλεία, στις Εκθέσεις και στο διαδίκτυο, όσο και να αποτελέσει αντικείμενο δημιουργικών συζητήσεων.

  Η έκδοση ενός βιβλίου είναι ένα ταξίδι του οποίου το πλέον σημαντικό σκέλος είναι η εργασία ενσάρκωσης του έργου όπου η επαγγελματική ομάδα του Ατελιέ μας, το Τμήμα Προώθησης, ο Σύμβουλος Έκδοσης αλλά μαζί και ο συγγραφέας θα υλοποιήσουν τα στοιχεία εκείνα που θα κάνουν το βιβλίο, πραγματικό εκδοτικό γεγονός όπως επίσης, ένα αληθινό συλλεκτικό αγαθό.

  Έτσι, και εφόσον έχει ολοκληρωθεί η ενδελεχής φιλολογική διόρθωση από το αντίστοιχο Φιλολογικό μας Τμήμα, το βιβλίο παραδίδεται για να περάσει το κείμενο σε επαγγελματικό πρόγραμμα σελιδοποίησης, όπου και γίνεται το ανάπτυγμα και η διάταξη του σε συνδιασμό με την ειδική εικονογράφιση που παραδίδει ο συγγραφέας ή και ο Σύμβουλος Έκδοσης. Η δε εικονογράφηση των προς έκδοση βιβλίων μας, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό της υπογραφής των Εκδόσεων Δαιδάλεος καθώς στο σύνολο τους φέρουν με σεβασμό στην Τέχνη και τον Πολιτισμό, σπάνια φωτογραφικά έργα, λιθογραφίες, και χαρακτικά εποχής που επικοινωνούν την χάρη των όσων γράφονται όπως και επιπλέον σημαντικές πληροφορίες.

  Με τον ίδιο ζήλο η ομάδα μας επιλέγει με ιδιαίτερη προσοχή την αισθητική στο εξώφυλλο – δίνοντας έμφαση σε καλλιτεχνικά ρεύματα όπως αυτό του Συμβολισμού και του Σουρεαλισμού και με διάθεση τέτοια ώστε να επιτευχθεί το αρμονικό πάντρεμα του κλασσικού με τις πιο προωθημένες τάσεις της γραφιστικής – όπως και τη σελιδοποίηση του εσωτερικού ώστε το κείμενο να πλαισιώνεται με το σωστό διάκοσμο αλλά και το φωτογραφικό εκείνο υλικό που αλιεύουμε από σπάνια παλαιά χειρόγραφα και βιβλία παγκόσμιας κληρονομιάς. Τα προς έκδοση βιβλία μας συνοδεύονται επίσης με προλογικά σημειώματα από καταξιωμένους ακαδημαϊκούς, συγγραφείς και ερευνητές που προσθέτουν στο έργο με την πένα τους και αυξάνουν την σημαντικότητα της έκδοσης. Παράλληλα, επιδιώκουμε ο ορίζοντας του βιβλίου να μην σταματάει στο ελληνόγλωσσο κοινό. Η μετάφραση του έργου από το Μεταφραστικό μας Τμήμα, η μετατροπή του σε ψηφιακό βιβλίο ebook, η τοποθέτηση του σε διεθνή ηλεκτρονική βιβλιοπωλεία όπως αυτό της Amazon, του iTunes, του Smashwords αλλά και η παρουσία του στη Παγκόσμια Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, είναι ο απόλυτος στόχος που θέτουμε σε κάθε περίπτωση. Πολλά από τα χιλιάδες βιβλία του Εκδοτικού μας Ομίλου έχουν ξεπεράσει τα γλωσσικά σύνορα της ελληνικής και αυτή την στιγμή διαβάζονται στην αγγλική, την γαλλική, την γερμανική, την ιταλική αλλά και την κινεζική γλώσσα.

  Τέλος το χαρτί για την έκδοση του βιβλίου, θα επιλεχθεί προσεχτικά – προτιμούμε σαμουά καθότι ξεκούραστο στο μάτι – και στα κατάλληλα γραμμάρια για να αυξήσει την αντοχή του στο χρόνο, όπως και ο τρόπος εκτύπωσης των εξώφυλλων μας σε χαρτί Old Mill συχνότερα που είναι περισσότερο φιλικό στην αίσθηση της αφής. Το Ατελιέ μας και σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα Τυπογραφεία σε Βόρεια και Νότια Ελλάδα, θα πραγματοποιήσουν δοκιμαστικές εκτυπώσεις στη Μακέτα (το πλήρες ανάπτυγμα του εξωφύλλου και του οπισθοφύλλου δηλαδή) ώστε να έχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα στους χρωματισμούς πριν περάσουμε στη μαζική παραγωγή, καθώς ο αναγνώστης αξίζει και περιμένει από εμάς, το καλύτερο.

  Η έκδοση του βιβλίου έχει πλέον ολοκληρωθεί. Σειρά έχει η σωστή τοποθέτηση και προβολή του έργου. Το Δίκτυο Διανομής των Εκδόσεων μας αποτελείται από επώνυμες αλυσίδες και μεγάλα βιβλιοπωλεία, σ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει τα Public, Ιανός, Πολιτεία, Ευριπίδης, Πατάκης Πρωτοπορία, Books Plus, Λαβύρινθος, και η αλυσίδα Πάργα στη Κύπρο. Όπως επίσης σταθερούς συνεργάτες όπως είναι το βιβλιοπωλείο Δίον, Αιώνιος Ηνίοχος, Κεντρί κ.α. Οι Εκδόσεις μας συνεργάζονται παράλληλα με όλους του μεγάλους χονδρέμπορους σε Νότια και Βόρεια Ελλάδα καλύπτοντας έτσι το σύνολο των βιβλιοπωλείων σε όλη την περιφέρεια. Ενώ ταυτόχρονα και καθημερινά, αποστέλλονται βιβλία σε ολόκληρο τον πλανήτη με παραγγελία μέσω της ιστοσελίδας μας.

  Επιπρόσθετα, ακαδημαϊκά μας έργα είναι διαθέσιμα στη βιβλιοθήκη πανεπιστημιακών συγγραμμάτων του Εύδοξου, ενώ η έκδοση βιβλίων στην αγγλική γλώσσα, διατίθενται και σε μεγάλες διεθνείς πλατφόρμες, όπως η Amazon, η Apple το Smashwords, το Kobo και το Barnes & Nobles.

  Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, η μεγέθυνση του δικτύου διανομής των εκδόσεών μας αποτελεί σημαντικότατη προτεραιότητα για εμάς.

  Αυτά όσον αφορά την τοποθέτηση. Η έκδοση βιβλίου όμως προϋποθέτει πολλά περισσότερα. Ως έχει, το Εμπορικό μας Τμήμα έχει εξασφαλίσει ειδικές συνεργασίες με τις μεγαλύτερες αλυσίδες για προβολή των τίτλων μας σε περίοπτη θέση στα φυσικά καταστήματα όπως και με ψηφιακές διαφημίσεις στις ιστοσελίδες τους.

  Ενώ το Τμήμα Προώθησης, και πάντα σε στενή συνεργασία με τον συγγραφέα, θα προβάλει τις απόψεις του συγγραφέα σε μια σειρά άρθρων που θα κοινοποιηθούν σε όλα τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης του Εκδοτικού ενώ παράλληλα το βιβλίο αποστέλλεται σε κριτικούς, δημοσιογράφους και αναγνώστες επιρροής με απώτερο στόχο η διεύρυνση της αναγνωρισιμότητας του βιβλίου και φυσικά, η μεταλαμπάδευση των ιδεών του συγγραφέα μας.

  Η ποιότητα μιας έκδοσης βιβλίου δεν σταματά την στιγμή που βγαίνει από το Τυπογραφείο.  Η προσφορά του αρχίζει τώρα, και αφετηρία είναι η καλά οργανωμένη παρουσίαση του. Σε στενή συνεργασία πάντα με το Τμήμα Προώθησης, ο Συγγραφέας μπορεί και οφείλει να μοιραστεί τις ιδέες του με το αναγνωστικό κοινό μέσα από σειρά βιβλιοπαρουσιάσεων. Στατιστικά, ο Εκδοτικός μας Όμιλος πραγματοποιεί περίπου 200 παρουσιάσεις σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό ανά χρόνο σε βιβλιοπωλεία, βιβλιοθήκες αλλά και άλλα σημεία πολιτισμού. Το όφελος μιας τέτοιας βραδιάς δεν έγκειται μονάχα στις στο οικονομικό σκέλος, αλλά κυρίως στην διαφημιστική ευκαιρία που προσφέρει. Και αυτό διότι, για κάθε παρουσίαση που ο Εκδοτικός μας οργανώνει, προηγείται η ενημέρωση με Δελτία Τύπου όλων των τοπικών μέσων, όπως επίσης οι αναρτήσεις προσκλήσεων στα κοινωνικά μέσα διαδικτύωσης. Στη συνέχεια, η επανάληψη με φωτογραφίες από την εκδήλωση όπως επίσης η μεταλαμπάδευση από πλευράς παρευρισκομένων της είδησης για την σύναξη που προηγήθηκε, διασφαλίζει το μεγαλύτερο εύρος πληροφόρησης και επικοινωνίας του βιβλίου.

  Ειδικές παρουσιάσεις βιβλίων πραγματοποιούμε βέβαια και στο πλαίσιο των μεγαλύτερων Εκθέσεων και Φεστιβάλ Βιβλίων ανά την χώρα. Συγκεκριμένα, οι Εκδόσεις Δαιδάλεος συμμετέχει ανελλιπώς σ’ όλες τις μεγάλες Εκθέσεις με δικό του περίπτερο στο Ζάππειο της Αθήνας, στο Πασαλιμάνι στο Πειραιά, στη Παραλία της Θεσσαλονίκης όπως επίσης και στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, αφιερώνοντας μια μέρα και μια ώρα κάθε φορά, σ’ ένα από τους συγγραφείς μας οι οποίοι μπορούν να παραβρεθούν στο Περίπτερο για να συνομιλήσουν με τους αναγνώστες όπως και να υπογράψουν τα έργα τους.

  Αναζητούμε νέα έργα και μεταφράσεις πάνω σε θέματα Πνευματικότητας, Φιλοσοφίας, Ψυχολογίας, Άγνωστης Ιστορίας, Θρησκευτικότητας, Εναλλακτικής Έρευνας, Αρχαιοσοφίας, Μυθολογίας, Λαογραφίας, και Παραφυσικού. Αν θεωρείτε ότι το συγγραφικό σας έργο είναι ξεχωριστό και επιθυμείτε να γίνετε μέλος της συγγραφικής μας οικογένειας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω του info@daidaleos.gr ή στα τηλέφωνα 2311 27 28 03 και 211 01 26 900.

  Στοιχεία επικοινωνίας

  Θεσσαλονίκη

  Διεύθυνση: Φιλίππου 49, 546 31
  Κέντρο, Θεσσαλονίκη
  Τηλέφωνο: 2311 27 28 03
  Email: info@daidaleos.gr

  Αθήνα

  Διεύθυνση: Κωλέττη 15 & Εμ. Μπενάκη,
  Εξάρχεια, Αττική
  Τηλέφωνο: 21 10 12 6900
  Email: info@daidaleos.gr