”Προμηθέας” – Συνέντευξη με τον συγγραφέα Χρήστο Γκαϊντατζή
Οι Δελφοί και το έργο του Πυθαγόρα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΓΙΑΤΡΟΥΤΣΙΚΟ ΠΡΑΤΤΟ: «Η ΣΑΓΗΝΗ ΤΩΝ ΑΡΧΕΤΥΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΡΟΙΑ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥΣ»
Η ερωτική απελευθέρωση μέσα από τις κάρτες Ταρώ
Η θεραπεία στα χρόνια των Αιγύπτιων & των Εσσαίων
Η ιστορία της ταινίας που προκάλεσε την Εκκλησία!
Μια διαφορετική ιστορία από το Βυζάντιο!
Μπορεί να χωρέσει το νόημα της τέχνης σ’ ένα βιβλίο;
Το βιβλίο που ρίχνει φως για το αν υπήρξε ο Χριστός!
Ένα βιβλίο για τον Βουδισμό με φόντο την Αγνή Γη του Βούδα
Η προσωπική αναζήτηση προς την αυτογνωσία έχει αφετηρία το βιβλίο
Το απόλυτο βιβλίο για τον συμβολισμό του φιδιού!
Το κυρίαρχο βιβλίο για τον μυστικισμό!
Παρουσίαση βιβλίου: Προμηθέας – μια σύγχρονη εξιστόρηση του αρχαίου δράματος
Εξερευνώντας τον Πόντο: Ιστορία & Κληρονομιά
Κρισναμούρτι: Βιογραφία και Έργο
Parsifal: βιβλίο & όπερα
Ένα σπάνιο ιστορικό βιβλίο για τη σχέση Ελλήνων – Αράβων
Παρουσίαση βιβλίου: Το είναι της τέχνης στη Λευκωσία!
«Το Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού» στο Choix Hall!
Δημοκρατία και Ελληνικότητα
Η ίδρυση της Αλεξάνδρειας
Πολλοί μελετητές αναφέρουν ότι ο Αλέξανδρος ο Μακεδόνας, έχοντας εγκαταστήσει το βασίλειό του στην περιοχή, άρχισε να διαλέγει χώματα με υγιεινό κλίμα, εύφορα και με καλή άρδευση. Φθάνοντας στην τοποθεσία όπου ήταν η Αλεξάνδρεια, βρήκε τα ίχνη ενός τεράστιου οικοδομήματος, με έναν μεγάλο αριθμό από μαρμάρινες κολόνες.
Πτολεμαίος: ένας Έλληνας βασιλιάς
Μετά τον Αλέξανδρο βασίλευσε ο «χαλίφης» του, ο Πτολεμαίος. Ήταν σοφός άνθρωπος, κρατούσε τα ηνία της εξουσίας σταθερά και ήταν άριστος κυβερνήτης. Η βασιλεία του διήρκεσε σαράντα χρόνια – βέβαια, άλλοι υποστηρίζουν ότι διήρκεσε μόνο είκοσι.
Μέγας Αλέξανδρος και Ινδία
Όταν ο Αλέξανδρος σκότωσε τον Πώρο, έναν από τους βασιλιάδες της Ινδίας και κυβερνήτη της πόλης Μανκίρ, θέλησε όλοι οι βασιλιάδες της Ινδίας να υποταχτούν σ’ εκείνον, όπως αναφέραμε ήδη, προσφέροντάς του χρήματα και φόρο υποτέλειας.
Ο Μέγας Αλέξανδρος και το όραμά του
Μεσαιωνικοί μισθοφόροι: οι κοντοτιέροι
Οι μισθοφόροι στην Ιταλία αναφέρονταν γενικότερα με την ονομασία κοντοτιέροι (σ.σ.: εκ του συμβολαίου –condotta– που υπέγραφαν με τους εργοδότες τους). Ο όρος απαντάται σε κείμενα ήδη από τα μισά του 12ου αιώνα, φαίνεται όμως ότι η σταδιακή επικράτηση των Ιταλών στο επάγγελμα, από τα μισά του 14ου αιώνα και έπειτα, συνέβαλε στην επικράτησή του.
Τι είναι η Κινεζική Αλχημεία;
Όταν ακούμε τον όρο «αλχημεία», ο νους μας πηγαίνει στους αλχημιστές του δυτικού Μεσαίωνα οι οποίοι προσπαθούσαν να μεταστοιχειώσουν την ύλη, δηλαδή να αλλάξουν τις ιδιότητες των χημικών στοιχείων και έτσι να παρασκευάσουν, για παράδειγμα, πολύτιμα μέταλλα χρησιμοποιώντας ευτελή μέταλλα (π.χ. να μετατρέψουν τον σίδηρο σε χρυσό).
Τι σημαίνει Πάσχα για εμένα: Ανάσταση
Το μυστικό της Ανάστασης είναι η αλλαγή, η μεταστοιχείωση της νύχτας του θανάτου. Μονάχα που το ανατέλλον φως δεν έρχεται ως αντίποδας του προηγηθέντος σκοταδιού. Η εικόνα του μύθου μάς παραπέμπει σε κάτι…
Τι σημαίνει το Πάσχα για εμένα: Θάνατος
Ο αναστημένος Χριστός είναι -σε συμβολικό επίπεδο- η «Lapis Philosophorum» και η μίμηση της δικής του πορείας προς τον ουράνιο Πατέρα δύναται να μας σώσει: Δηλαδή να μας ολοκληρώσει ψυχικά, πνευματικά και σωματικά…
Τι σημαίνει το Πάσχα για Εμένα: Πάθη
Όπως όλος ο Κόσμος συνέπασχε μαζί του -έγινε έκλειψη ηλίου, σεισμός, νεκροί αναγέρθηκαν και το παραπέτασμα του ναού που εικόνιζε το Σύμπαν σκίστηκε στα δύο- έτσι και Εκείνος συμπάσχει με όλον τον Κόσμο.