Επαγγελματική Ανάγνωση Βιβλίου

Το πρώτο βήμα στην έκδοση βιβλίου είναι η εκτίμηση του Επαγγελματία Αναγνώστη. Ένας Επαγγελματίας Αναγνώστης, όπως και ο προσωπικός Σύμβουλος Έκδοσης του βιβλίου, θα κληθούν να διαβάσουν το έργο, να εντοπίσουν τις αδυναμίες του εφόσον υπάρχουν, αλλά και να ξεχωρίσουν τις καινοτομίες του. Σκοπός αυτής της εκτίμησης είναι να μπορούμε να βρούμε τον τρόπο ώστε ένα καλό βιβλίο να γίνει ακόμη καλύτερο με σκοπό να κερδίζει τόσο την προσοχή του αναγνώστη στα βιβλιοπωλεία, στις Εκθέσεις και στο διαδίκτυο, όσο και να αποτελέσει αντικείμενο δημιουργικών συζητήσεων.

Σελιδοποίηση και Δημιουργία Μακέτας Εξωφύλλου

Η έκδοση ενός βιβλίου είναι ένα ταξίδι του οποίου το σημαντικότερο σκέλος είναι η εργασία ενσάρκωσης του έργου. Η επαγγελματική ομάδα του Ατελιέ μας, το Τμήμα Προώθησης, ο Σύμβουλος Έκδοσης πάντα σε συνεργασία με τον/τη συγγραφέα, θα υλοποιήσουν τα στοιχεία που θα κάνουν το βιβλίο, πραγματικό εκδοτικό γεγονός όπως επίσης και ένα αληθινό συλλεκτικό αγαθό.

Έτσι, εφόσον έχει ολοκληρωθεί η ενδελεχής φιλολογική διόρθωση από το αντίστοιχο Τμήμα, το βιβλίο παραδίδεται για να περάσει το κείμενο σε επαγγελματικό πρόγραμμα σελιδοποίησης, όπου γίνεται το ανάπτυγμα και η διάταξη του σε συνδυασμό με την ειδική εικονογράφηση που παραδίδει ο/η συγγραφέας ή ο Σύμβουλος Έκδοσης. Η εικονογράφηση των – υποψήφιων προς έκδοση – βιβλίων μας διέπεται από το χαρακτηριστικό γνώρισμα της υπογραφής των Εκδόσεων Δαιδάλεος καθώς στο σύνολο τους φέρνουν στο φως σπάνια φωτογραφικά έργα, λιθογραφίες, και χαρακτικά εποχής που επικοινωνούν τη χάρη των όσων γράφονται όπως επίσης σημαντικές πληροφορίες.

Με τον ίδιο ζήλο η ομάδα μας επιλέγει με ιδιαίτερη προσοχή την αισθητική του εξωφύλλου, δίνοντας έμφαση σε καλλιτεχνικά ρεύματα όπως αυτό του Συμβολισμού και του Σουρεαλισμού και με διάθεση τέτοια ώστε να επιτευχθεί το αρμονικό πάντρεμα του κλασσικού με τις πιο προωθημένες τάσεις της γραφιστικής. Αντίστοιχα, στη σελιδοποίηση του εσωτερικού, το κείμενο πλαισιώνεται με τον κατάλληλο διάκοσμο και το φωτογραφικό υλικό αντλείται από σπάνια χειρόγραφα και βιβλία παγκόσμιας κληρονομιάς. Τα βιβλία μας συνοδεύονται επίσης με προλογικά σημειώματα από καταξιωμένους ακαδημαϊκούς, συγγραφείς και ερευνητές που προσθέτουν το ανάλογο κύρος στο έργο με την πένα τους και αυξάνουν τη σημαντικότητα της έκδοσης. Τέλος, επιδιώκουμε ο ορίζοντας του βιβλίου να μη σταματάει στο ελληνικό κοινό και να «ταξιδεύει» σε όσες το δυνατόν περισσότερες γλώσσες.

Η μετάφραση του έργου από το Μεταφραστικό μας Τμήμα, η μετατροπή του σε ψηφιακό βιβλίο ebook, η τοποθέτηση του σε διεθνή ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία όπως αυτό της Amazon, του iTunes, του Smashwords αλλά και η παρουσία του στη Παγκόσμια Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, είναι ο απόλυτος στόχος που θέτουμε σε κάθε περίπτωση. Πολλά από τα χιλιάδες βιβλία του Εκδοτικού μας Ομίλου έχουν ξεπεράσει τα γλωσσικά σύνορα της ελληνικής και αυτή την στιγμή διαβάζονται στην αγγλική, τη γαλλική, τη γερμανική, την ιταλική ακόμα και την κινεζική γλώσσα.

Επιπλέον, το χαρτί για την έκδοση του βιβλίου, θα επιλεχθεί προσεχτικά. Ως Εκδοτικός Οίκος προτιμούμε τον τύπο σαμουά καθώς έχει αποδειχτεί πως είναι πιο ξεκούραστο στο μάτι. Δίνουμε επίσης βάση και στα γραμμάρια ώστε να αυξηθεί η αντοχή του στο χρόνο καθώς και στον τρόπο εκτύπωσης των εξώφυλλων μας, η οποία γίνεται ως συνήθως σε χαρτί Old Mill που είναι περισσότερο «φιλική»  στην αίσθηση της αφής. Το Ατελιέ μας σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα Τυπογραφεία σε Βόρεια και Νότια Ελλάδα, πραγματοποιεί δοκιμαστικές εκτυπώσεις στη Μακέτα – το πλήρες ανάπτυγμα του εξωφύλλου και του οπισθοφύλλου δηλαδή – ώστε να έχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα στους χρωματισμούς πριν περάσουμε στη μαζική παραγωγή, καθώς ο αναγνώστης αξίζει το καλύτερο!

Διανομή του Βιβλίου σε Βιβλιοπωλεία

Η έκδοση του βιβλίου έχει πλέον ολοκληρωθεί. Σειρά έχει η σωστή τοποθέτηση και προβολή του έργου. Το Δίκτυο Διανομής των Εκδόσεων μας αποτελείται από επώνυμες αλυσίδες και μεγάλα βιβλιοπωλεία, σ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει τα βιβλιοπωλεία:  Public, Ιανός, Πολιτεία, Ευριπίδης, Πατάκης Πρωτοπορία, Books Plus, Λαβύρινθος, και η αλυσίδα Πάργα στη Κύπρο. Όπως επίσης σταθερούς συνεργάτες όπως είναι το βιβλιοπωλείο Δίον, Αιώνιος Ηνίοχος, Κεντρί κ.α. Οι Εκδόσεις μας συνεργάζονται παράλληλα με όλους του μεγάλους χονδρέμπορους σε Βόρεια και Νότια Ελλάδα καλύπτοντας έτσι το σύνολο των βιβλιοπωλείων σε όλη την περιφέρεια. Ταυτόχρονα, αποστέλλονται βιβλία σε όλον τον πλανήτη με παραγγελία μέσω της ιστοσελίδας μας.

Επιπρόσθετα, ακαδημαϊκά μας έργα είναι διαθέσιμα στη βιβλιοθήκη πανεπιστημιακών συγγραμμάτων του Ευδόξου, ενώ η έκδοση βιβλίων στην αγγλική γλώσσα, διατίθεται και σε μεγάλες διεθνείς πλατφόρμες, όπως η Amazon, η Apple το Smashwords, το Kobo και το Barnes & Nobles.

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, η μεγέθυνση του δικτύου διανομής των εκδόσεών μας αποτελεί αδιαμφισβήτητη προτεραιότητα για εμάς.

Ωστόσο, η έκδοση βιβλίου προϋποθέτει πολλά περισσότερα. Το Εμπορικό μας Τμήμα έχει εξασφαλίσει ειδικές συνεργασίες με τις μεγαλύτερες αλυσίδες για προβολή των τίτλων μας σε περίοπτη θέση στα φυσικά καταστήματα όπως και με ψηφιακές διαφημίσεις στις ιστοσελίδες τους.

Το Τμήμα Προώθησης σε στενή συνεργασία με τον/τη συγγραφέα, θα προβάλει τις απόψεις του/της με μια σειρά άρθρων που θα κοινοποιηθούν σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Εκδοτικού, ενώ παράλληλα το βιβλίο αποστέλλεται σε κριτικούς, δημοσιογράφους και αναγνώστες επιρροής με απώτερο στόχο τη διεύρυνση της αναγνωρισιμότητας του βιβλίου και φυσικά, τη μεταλαμπάδευση των ιδεών του/της συγγραφέα μας.

Συνεργαζόμενα Βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα

Βιβλιοπαρουσίασεις και Εκθέσεις Βιβλίου

Η ποιότητα έκδοσης του βιβλίου δε σταματά τη στιγμή που βγαίνει από το Τυπογραφείο. Η προσφορά του αρχίζει τώρα και αφετηρία είναι η καλά οργανωμένη παρουσίαση του. Σε στενή συνεργασία με το Τμήμα Προώθησης, ο/η συγγραφέας μπορεί και οφείλει να μοιραστεί τις ιδέες του με το αναγνωστικό κοινό μέσα από μια σειρά βιβλιοπαρουσιάσεων. Στατιστικά, ο Εκδοτικός μας Όμιλος πραγματοποιεί περίπου 200 παρουσιάσεις ανά χρόνο σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό και λαμβάνουν χώρα σε βιβλιοπωλεία, βιβλιοθήκες αλλά και διάφορα άλλα σημεία πολιτισμού. Το όφελος μιας τέτοιας βραδιάς δεν έγκειται μόνο στο οικονομικό σκέλος, αλλά κυρίως στην διαφημιστική ευκαιρία που προσφέρει. Για κάθε παρουσίαση που ο Εκδοτικός μας οργανώνει, προηγείται η ενημέρωση με Δελτία Τύπου όλων των τοπικών μέσων, όπως επίσης και αναρτήσεις προσκλήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στη συνέχεια, η επανάληψη με φωτογραφίες από την εκδήλωση, όπως επίσης η μεταλαμπάδευση από πλευράς παρευρισκόμενων της είδησης για την παρουσίαση που προηγήθηκε, διασφαλίζει το μεγαλύτερο εύρος πληροφόρησης και επικοινωνίας του βιβλίου.

Ειδικές παρουσιάσεις βιβλίων πραγματοποιούμε βέβαια και στο πλαίσιο των μεγαλύτερων Εκθέσεων και Φεστιβάλ Βιβλίων ανά τη χώρα. Συγκεκριμένα, οι Εκδόσεις Δαιδάλεος συμμετέχουν ανελλιπώς σ’ όλες τις μεγάλες Εκθέσεις με δικό τους περίπτερο, όπως στο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο (Αθήνα), στην Έκθεση Βιβλίου Πειραιά (Πασαλιμάνι), το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης (Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης) και

στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, αφιερώνοντας μια μέρα και ώρα κάθε φορά, σε έναν/μία από τους/τις συγγραφείς μας οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να παραβρεθούν στο Περίπτερο για να συνομιλήσουν με τους αναγνώστες και να υπογράψουν τα έργα τους.

Συνεργαζόμενα Βιβλιοπωλεία στην Κύπρο & στο Εξωτερικό

Στείλτε μας το έργο σας!

Αναζητούμε συνεχώς νέα έργα και μεταφράσεις πάνω σε θέματα Πνευματικότητας, Φιλοσοφίας, Ψυχολογίας, Άγνωστης Ιστορίας, Θρησκευτικότητας, Εναλλακτικής Έρευνας, Αρχαιοσοφίας, Μυθολογίας, Λαογραφίας, και Παραφυσικού. Αν θεωρείτε ότι το συγγραφικό σας έργο είναι ξεχωριστό και επιθυμείτε να γίνετε μέλος της συγγραφικής μας οικογένειας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω του info@daidaleos.gr ή στα τηλέφωνα 2311 27 28 03 και 211 01 26 900.