Οι Εκδόσεις Δαιδάλεος γεννήθηκαν μέσα στη μεγάλη οικογένεια του Πρότυπου Ομίλου Πολιτισμού «Πηγή» και απαρτίζονται από μια δημιουργική ομάδα ανθρώπων με δεκαετίες εμπειρίας στον χώρο των εκδόσεων και σπουδές υψηλής εξειδίκευσης σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Στη δημιουργική μας ομάδα για την έκδοση βιβλίου, θα βρείτε δημοφιλείς συγγραφείς από τον χώρο της πνευματικής αναζήτησης, που διετέλεσαν αρχισυντάκτες και διευθυντές εκδόσεων σε έντυπα πανελλήνιας εμβέλειας (περιοδικά και εφημερίδες της εναλλακτικής και εσωτερικής αναζήτησης) και Σύμβουλους Έκδοσης πλήρως καταρτισμένους στην εξειδικευμένη θεματολογία μας. Οι Επαγγελματίες Αναγνώστες έχουν βαθιά γνώση της θεματικής των εκδόσεων μας, το Φιλολογικό Τμήμα εξασφαλίζει το αψεγάδιαστο αποτέλεσμα των βιβλίων μας, το πολυμελές Ατελιέ με την επίγνωση της ειδικής αισθητικής και όλων των σύγχρονων σχεδιαστικών τύπων που απαιτούνται εγγυάται το βέλτιστο της εικόνας. Επιπλέον, το Τμήμα Marketing γνωρίζει καλά την ψυχολογία των αναγνωστών μας και σε στενή συνεργασία με τον/τη συγγραφέα δημιουργεί το κατάλληλο πλάνο προώθησης του βιβλίου με κινήσεις προβολής που αφορούν αλυσίδες βιβλιοπωλείων, διεθνείς και τοπικές εκθέσεις βιβλίων, βιβλιοπαρουσιάσεις, επώνυμες βιβλιοκριτικές, έντυπες και ραδιοτηλεοπτικές συνεντεύξεις, ζωντανή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, promo video και άλλες, στρατηγικά σχεδιασμένες διαφημίσεις με σεβασμό πάντα στον αναγνώστη και τον/τη δημιουργό κάθε βιβλίου μας.

Το όραμά και η κινητήριος δύναμή μας είναι τα βαθύτερα νοήματα που απασχολούν τα έργα μας να παραμένουν επίκαιρα στο πέρασμα του χρόνου, να διευρύνουν τους ορίζοντες της σκέψης μας και κυρίως να μας ωθούν σε περαιτέρω πνευματική αναζήτηση και ενδοσκόπηση.

Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος που καθιστά μοναδική την κάθε έκδοση βιβλίου μας. Μοναδική ως προς τη θεματολογία με την οποία καταπιάνεται, την πρωτοτυπία στην προσέγγισή του, την καλαισθησία των εξωφύλλου του, καθώς επίσης και τον πλούτο αλλά και την ποιότητα των πληροφοριών που μεταδίδει στο αναγνωστικό κοινό.

Απώτερος στόχος μας είναι οι Εκδόσεις Δαιδάλεος να εγκαθιδρυθούν στις συνειδήσεις του αναγνωστικού κοινού ως ένας Πρότυπος Εκδοτικός Οίκος για την έκδοση βιβλίων που αφορούν τον χώρο της Εσωτερικής Αναζήτησης. Ζητάμε να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο στην Ελληνική ιστορία της εναλλακτικής σκέψης με την προοπτική εξαγωγής των βιβλίων μας στο παγκόσμιο αναγνωστικό κοινό. Γι’ αυτό και προσφέρουμε βήμα σε κλασσικούς συγγραφείς που μπορεί να μην είναι ακόμη τόσο γνωστοί στη χώρα μας, όσο και σε νεότερους δημιουργούς και συγγραφείς που μπορούν και θέλουν να συμβάλουν με την σκέψη και την πένα τους στην επιδίωξη όλων μας, για αληθινό νόημα στη ζωή.

Τι σημαίνει Δαιδάλεος;

Η λέξη δαιδάλεος συναντάται στα Ομηρικά έπη και στον Ησίοδο και σημαίνει ο ευφυής, ο επιδέξιος, ο έντεχνος, ο καλοφτιαγμένος. Από εδώ πηγάζει και το όνομα Δαίδαλος που σημαίνει ο περίτεχνα δουλεμένος, όπως δηλαδή συμβαίνει και με την έκδοση βιβλίων, τα οποία επιδέχονται τη βέλτιστη φροντίδα από την δημιουργική μας ομάδα, με απόλυτο σεβασμό στους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.

Τι σημαίνει το εκδοτικό μας έμβλημα;

Επιλέξαμε ως έμβλημα ένα περιπατητικό λαβύρινθο, μια παραλλαγή του σχεδίου που βρίσκει ο επισκέπτης στην είσοδο της Καθεδρικής της Σαρτρ (13ος αιώνας), συμβολίζοντας με αυτόν τον τρόπο την αδήριτη ανάγκη κάθε ανθρώπου για ενδοσκόπηση. Λαβύρινθος άλλωστε είναι και ο κόσμος της γνώσης που πρέπει να βαδίσει εκείνος που θέλει να βρει τον εαυτό του.

Στείλτε μας το έργο σας για μία δωρεάν αξιολόγηση!

Αναζητούμε νέα έργα και μεταφράσεις πάνω σε θέματα Πνευματικότητας, Φιλοσοφίας, Ψυχολογίας, Άγνωστης Ιστορίας, Θρησκευτικότητας, Εναλλακτικής Έρευνας, Αρχαιοσοφίας, Μυθολογίας, Λαογραφίας, και Παραφυσικού. Αν θεωρείτε ότι το συγγραφικό σας έργο είναι ξεχωριστό και επιθυμείτε να γίνετε μέλος της συγγραφικής μας οικογένειας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας