Ανατολική Σοφία

Κρισναμούρτι: Βιογραφία και Έργο

κρισναμούρτι βιογραφία

Κρισναμούρτι: Βιογραφία & έργο του Ινδού φιλοσόφου!

Ο Κρισναμούρτι (Krishnamurti) ήταν ένας από τους πιο επιφανείς φιλοσόφους του 20ού αιώνα, ο οποίος προσέλκυσε την προσοχή πολλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο με τα μαθήματά του για την ανάπτυξη του αυτοσυνειδήτου εαυτού και την ελευθερία από τους περιορισμούς του μυαλού.

Ο Κρισναμούρτι γεννήθηκε στην Ινδία το 1895 και απέκτησε διεθνή φήμη σαν διδάσκαλος της πνευματικότητας και της ανθρώπινης αυτοβελτίωσης. Στη διάρκεια της ζωής του, έγραψε πολλά βιβλία, έδωσε διαλέξεις και συναντήθηκε με ανθρώπους από όλο τον κόσμο για να συζητήσει τις ιδέες του.

Μία από τις βασικές ιδέες του Κρισναμούρτι είναι ότι η αλήθεια δεν μπορεί να βρεθεί μέσα από τη γνώση ή τη διαλεκτική. Αντ’ αυτού, πιστεύει ότι η αλήθεια πρέπει να ανακαλύπτεται μέσα από την εσωτερική παρατήρηση και την ενεργητική συνειδητότητα. Αυτή η αντίληψη επηρέασε πολλούς φιλοσόφους και διανοούμενους πέρα από τα όρια της Ινδίας και οι διδαχές του ταξίδεψαν κατά μήκος όλου του Δυτικού κόσμου.

Μια βιογραφία για τη ζωή και το έργο του Κρισναμούρτι μπορεί να παρέχει στους αναγνώστες μια καλύτερη κατανόηση του ποιος ήταν αυτός ο σημαντικός διανοητής και πως επηρέασε τον κόσμο με τις ιδέες του.

Το βιβλίο Ένα Άστρο στην Ανατολή του Roland Vernon, παρουσιάζει μια λεπτομερή αναφορά στη ζωή του Κρισναμούρτι και στο έργο του. Αρχικά, το βιβλίο αναφέρει την παιδική ηλικία του και την επιρροή της θρησκείας στη ζωή του. Στη συνέχεια, αναφέρεται στην εκπαίδευση του και στον τρόπο που διαμόρφωσε τις ιδέες του. Εντός της βιογραφίας επίσης, εξετάζεται η πολιτική του θέση και ο ρόλος του στον αγώνα για την ανεξαρτησία της Ινδίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *