Ανατολική Σοφία

Τι είναι η Τάντρα;

Βιβλίο Τάντρα σεξ

Τι είναι η Τάντρα

Η Τάντρα γεννήθηκε στο μύθο της ιερής – ερωτικής – συνάντησης του θεού Σίβα με την Σάκτη. Στη Δύση φτάνει από την εξωτική Ινδία και αποτελεί μια αρχαία παράδοση που αφορά όλες τις πτυχές της ζωής. Παγκοσμίως έχουν γραφτεί πολλά βιβλία για την Τάντρα, και το καθένα την προσεγγίζει διαφορετικά. Αυτό συμβαίνει διότι η επιστήμη της Τάντρα, που σημαίνει «Επέκταση της Συνειδητότητας», περιλαμβάνει γνώση και δεξιότητες από τον χώρο της μουσικής, της αστρολογίας, του μασάζ, της ζωγραφικής, του χορού, της ποίησης, της νοερής απεικόνισης, των τελετουργικών της έκστασης, του διαλογισμού, καθώς επίσης και διδασκαλίες για τους ειδικούς θεραπευτές της.

Τα ιερά βιβλία της Τάντρα επισημαίνουν πως κάθε άνδρας και κάθε γυναίκα φέρει μέσα του τη δύναμη του Σίβα και της Σάκτη. Αν μάθουν πώς να τιμήσουν και να λατρεύουν ο ένας τον άλλο, μπορούν τη στιγμή της ένωσής τους να αναπαραστήσουν την αρχέγονη και μακάρια ένωση του Θεού και της Θεάς. Και μέσω αυτής της ένωσης να αποκτήσουν φωτισμένη συναίσθηση.

Ταντρική Σεξουαλικότητα
Ο κοινός νους προσανατολίζεται στα κάτω τσάκρα, τα γήινα, και προσπαθεί μέσα από αυτά να προσελκύσει τα ανώτερα τσάκρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι να δονούνται σε χαμηλές συχνότητες και να παρασύρονται από τις σεξουαλικές τους ορμές. Γι’ αυτούς το σεξ είναι ο στόχος, η εκσπερμάτιση είναι ο στόχος και μάλιστα μέσα από την ικανοποίηση του «Εγώ». Στην ταντρική σεξουαλική πραγματικότητα, τα πράγματα γίνονται αντίστροφα. Δεν υπάρχει στόχος και σίγουρα η εκσπερμάτιση δεν είναι το ζητούμενο. Η αγάπη, η αποδοχή, η προσφορά και το μοίρασμα χαρακτηρίζουν οποιαδήποτε μορφή ταντρικής προσέγγισης, γιατί τα τρία ανώτερα, τα πνευματικά τσάκρα, προσελκύουν τα τρία γήινα τσάκρα μέσα στο κέντρο της καρδιάς. Εκεί όπου όλα μετασχηματίζονται, καθώς γνήσιες λεπτοφυείς δονήσεις αγκαλιάζουν το ταντρικό ζευγάρι και μετασχηματίζουν την ένωσή τους σε κάτι ιερό.

Η Νέο-Τάντρα στη Καθημερινή Ζωή
Κανένα βιβλίο για την Τάντρα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την αξία της εμπειρίας. Κάθε βιβλίο είναι οδοδείκτης. Μια υπενθύμιση στις ανώτερες αλήθειες της Τάντρα. Η Τάντρα λέει ότι ο άλλος, ο κάθε άλλος, είναι απλώς μια προέκταση του εαυτού μας. Και μόνο αν μπορούμε να τον κοιτάξουμε ως προέκταση του Εαυτού μας, μόνο τότε μπορούμε να αντικρίσουμε τον θεό που έχει μέσα του και να τον υμνήσουμε με κάθε μας βλέμμα, με κάθε μας λόγο, με κάθε μας άγγιγμα.
H Nεo-Τάντρα, που ακολουθούν οι περισσότεροι στη Δύση σήμερα, εφαρμόζοντας τις αρχές της παραδοσιακής Τάντρα εκτός δογματικών πλαισίων – είναι η συνέχεια αυτού του μονοπατιού. Γράφει κάπου η Margot Anand: «Τάντρα είναι η καθημερινή έκσταση. Είναι το σταθερό ρεύμα της ευχάριστης ζωντάνιας που μας συνδέει με την Πηγή μας, που μπορεί να γίνει αληθινή και μόνιμη κατάσταση, όταν ερωτευτούμε τη ζωή και την αγκαλιάσουμε σαν εραστή ή σαν ερωμένη».

 

 

Μάθε τα πάντα για τα μυστικά της Τάντρα στο βιβλίο της Δέσποινας Παλαμάρη

Τάντρα: Πρακτική στην Ερωτική Αλχημεία που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Δαιδάλεος.

Τάντρα

Τάντρα – Δέσποινα Παλαμάρη – Εκδόσεις Δαιδάλεος, 2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *